Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

                                                               ΓΛΩΣΣΑ

Οι εργασίες μας για Δευτέρα:

  1. αντιγραφή δύο φορές και ορθ. ΒΜ σελ. 14-15 "Τότε με κατακλύζει...αντίδωρα"
  2. διάβασμα θεωρία για απλές-επαυξημένες προτάσεις και μετοχή παθητικού παρακειμένου
  3. ΤΕ σελ. 56 6β 6γ 
  4. φωτογραφίες από παλιά καφενεία για τη δημιουργία κολάζ
  5. φυλλάδιο γλωσσας
Σήμερα μάθαμε για τα παλιά καφενεία ως χώροι σύναξης :

Το παραδοσιακό καφενείο ήταν το κέντρο πολιτισμού του τόπου στον οποίο βρισκόταν, αποτελούσε ένα ζωντανό κύτταρο. Η έκφραση «σε χάσαμε από το καφενείο», σήμαινε ουσιαστικά ότι «σε χάσαμε από την κοινωνική ζωή». Άλλωστε, εκεί έδιναν παραστάσεις διάφοροι θίασοι και καραγκιοζοπαίχτες, εκεί γίνονταν οι προεκλογικές ομιλίες, ενώ το τάβλι, τα τυχερά παιχνίδια, το τσιγάρο και η εφημερίδα είχαν πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο.
Τα καφενεία είναι τόπος αγάπης και αναμνήσεων. Διαλέγεις μια θέση απ’ όπου μπορείς να χαζεύεις, συλλογίζεσαι, ακούς ιστορίες, γνώμες, απόψεις, δεισιδαιμονίες… Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αποτελούσαν αγαπημένα στέκια λογοτεχνών, ποιητών και ανθρώπων του πνεύματος. Πώς να μην εμπνευστείς με τόσες εικόνες, τόσες φωνές!
   (Μέτριο)
Και για το jubox:
Σχετική εικόναΤο jukebox είναι μια ημιαυτόματη συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, συνήθως λειτουργεί με κέρματα, η οποία μπορεί να παίξει επιλεγμένα τραγούδια (ή ολόκληρους δίσκους) από μία εσωτερική "βιβλιοθήκη" δίσκων. Ένα συνηθισμένο jukebox είναι αρκετά μεγάλο με στρογγυλό το πάνω μέρος και έχει χρωματιστό φωτισμό στα πλαϊνά του που φτάνει μέχρι το πάνω του μέρος. Το κλασικό jukebox έχει κουμπιά με γράμματα και αριθμούς τα οποία όταν συνδυάζονται χρησιμοποιούνται ώστε να βρεθεί ένα συγκεκριμένο τραγούδι από κάποιο δίσκο
Αποτέλεσμα εικόνας για happy fridayΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου